Göteborg nav i Climate KIC

SootTech och andra ledande spetsteknikföretag från Göteborg inspirerar i EU:s stora innovationssatsning för att minska koldioxidutsläpp och skapa framtidens näringslivssektor.

Climate-KIC (Knowledge Innovation Community) är Europas största innovationspartnerskap mellan offentlig sektor och näringsliv med fokus mot klimatförändring. Partnerskapet består av företag, akademiska institutioner och offentlig sektor. Climate-KIC kopplar ihop olika aktörer med ett mål att kunna skapa affärsmöjligheter med minskade koldioxidutsläpp. Chalmers tekniska högskola är den första svenska partner i Climate-KIC och under 2014 och 2015 kommer partnerskapet att byggas ut inom ramen för Nordic CLC (co-location centre) i Sverige.

Den 12 juni kommer Chalmers och Johanneberg Science Park att anordna ett första Climate-KIC-möte i Göteborg. Under mötet kommer det finnas möjlighet att lyssna på flera intressanta talare VD för Climate-KIC, Mary Ritter, kommunalrådet Anneli Hultén och rektor för Chalmers tekniska högskola, Karin Markides är bara några. SootTech kommer tillsammans med andra spetsföretag inom miljöteknologi inspirera och delta i utställningen i samband med Climate-KIC.

”Det känns naturligt att Göteborg är ett nav i Climate-KIC då regionen är  framgångsrik vad det gäller att ta fram och kommersialisera ny miljöteknik, särskilt inom energiområdet.”

”Jag tror det beror på en kombination av att det i regionen finns innovativa storföretag som t.ex. Valmet Power, att det finns mycket progressiva energiföretag som Göteborg och Mölndal Energi, samt att det även existerar en kraftfull kommersialiseringskultur genom bl.a. Chalmers Innovation och Encubator” Säger Erik Dahlén, VD-SootTech och ansvarig för innovationsnätverket Pulp and Paper Power.

Läs mer om EIT och Climate KIC

 

Climate KIC